Szavak helyett… Mi az Android Auto és hogyan működik?

“Kütyü” sorozatunkat is írásban folytatjuk . mivel épp’ alaposan felkészülünk a februári “újrapodcastolásokra”.

Az Android Auto telefonjának kényelmét hozza autójába. Íme, amit tudnod kell.

Hogyan élünk valaha navigációs és visszapillantó kamerák nélkül autóinkban? Az Android felhasználók esetében ugyanez mondható el az Android Auto-ról. Alapvető fontosságú elemré vált, amely lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy kapcsolatban maradjanak az úton. Egyre több jármű kínál funkcionalitást, és néhányuk vezeték nélküli Android Auto képességet is kap. Tehát mi az Android Auto, és hogyan lehet ez hasznos? Merüljünk be.

Mi Az Android Auto?

Nem, nem ez az Google autó. Az Android Auto egy olyan eszköz, amely az okostelefonját az autó központi képernyőjéhez köti.

Amikor az Android Auto működik, az autó érintőképernyője nagyon hasonlít a telefonjára. Az okostelefonon található alkalmazások nagy része ikon formájában jelenik meg az autó képernyőjén. Érintse meg ezeket az ikonokat zene vagy podcast lejátszásához, vagy navigáljon hazafelé. A telefon Android Auto alkalmazásának beállításai szakaszában ellenőrizheti, hogy mely alkalmazások jelennek meg az autó érintőképernyőjén. Az okostelefon-alkalmazások egész sora kompatibilis az Android Auto-val, a Google Maps és a Spotify-tól a WhatsApp, az Audible és a Waze-ig. Itt megtekintheti a teljes listát.

Ha kihangosítani szeretné, keresse fel ezeket a funkciókat a Google Assistant segítségével. Ez a hang-parancs funkció különösen hasznos telefonhívások és szövegek kezdeményezésekor.

Hogyan Működik Az Android Auto?

Néhány dologra van szüksége az Android Auto használatával: az Android 6.0 vagy újabb verziót futtató telefonjára, az Android Auto kompatibilis járműre és az USB-kábelre. Ez utóbbi nem szükséges, ha autója vezeték nélküli Android Auto képességgel van felszerelve.

Az Android 10 vagy újabb verzión futó telefonok esetén nem kell letöltenie az alkalmazást az induláshoz. — már be van építve. Egyszerűen dugja be a telefont az autó USB-kábelébe. Első alkalommal kérheti annak megerősítését, hogy a telefonján lévő kód megegyezik az autó képernyőjén található kóddal. Amikor legközelebb belép az autóba, ezt nem kell tennie. Valójában nem kell tennie semmit az Android Auto elindításához. Ha engedélyezi az “Android Auto automatikus indítását” a telefon Android Auto alkalmazás beállításain, akkor az Android Auto elindul, amint a telefon csatlakoztatva van az USB kábelhez.

Egyes autók vezeték nélküli Android Auto képességgel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nincs szüksége USB-kábelre az Android Auto-hoz való csatlakozáshoz. Ne feledje, hogy ez lemeríti az akkumulátort, összehasonlítva a vezetékes Android Auto használatával, amely a telefont tölti fel. Ha USB-kábel nélkül szeretné feltölteni a telefont, akkor vezeték nélküli telefon töltővel felszerelt autóra van szüksége.

Hogyan Használhatom A Google Assistant Alkalmazást?

A Google Assistant az Android Auto Siri — verziója, hangparancsokat adhat ki vezetés közben. A Google Assistant eléréséhez mondja ki: “Hé, Google”, tartósan nyomja meg a kormánykerék hanggombját, vagy koppintson a mikrofon ikonjára az autó képernyő jobb alsó sarkában. Ezután kérheti a Google-t, hogy játsszon zenét a lejátszási listájáról, navigáljon a kedvenc éttermébe, elmondja neked, mi van a naptárban, vagy bejelenti az időjárást.

Szövegbe Tudok Lépni Az Android Auto Használatával?

Hangparancsokkal szöveges üzeneteket küldhet az Android Auto segítségével. Mondja meg a Google Assistantnak, hogy küldjön üzenetet valakinek a névjegyzékéből, és a rendszer kéri, hogy mondja el üzenetét. Ha vezetés közben üzenetet kap, akkor az megjelenik az érintőképernyőn. A Google elolvashatja neked, és hangon is válaszolhat.

Milyen Előnyei Vannak Az Android Auto-Nak?

Az Android Auto célja alapvetően az, hogy megakadályozza az embereket, hogy vezetés közben nézzék meg telefonjukat. A Google Assistantnak köszönhetően a járművezetők kapcsolatban maradhatnak és megtalálhatják, hova mennek, miközben szemmel tartják az utat. Ennek ellenére az Android Auto nem szünteti meg a zavart vezetést; továbbra is fontos, hogy a figyelmét inkább az úton tartsa, nem pedig az érintőképernyőn.

Az Android Auto praktikus helyettesítője az autó beépített infotainment felületének. Az autóknak saját navigációs rendszerük van, de a telefon tapasztalata naprakész. Ráadásul inkább a saját lejátszási listáinkat és podcastjainkat hallgatnánk az Android Auto-n keresztül elérhető alkalmazásokon keresztül, mint az autónk médiabeállítását.

Több: Nézze meg a mi Android automatikus tippek és trükkök

Motortrend & google fordító