Szavak helyett írva… Útmutató a figyelmeztető lámpákhoz (2.)

Annyira érdekes a téma, de annyira nehéz lenne egyedül feldölgozni, ezért ma írásban “podcastolunk”.
Ráadásul a keddenként esedékes, “Ki van a márka mögött?” sorozatunk folytatására még kell egy kicsit várni…

Folytatódjék hát az “ismeretterjesztő” sorozat.

Hűtőfolyadék-szint figyelmeztető lámpa

Ha látja, hogy egy kis hőmérő felbukkan a kötőjelében, ez azt jelenti, hogy autója valószínűleg túlmelegszik. Számos dolog történhetett, de a legjobb dolog az, ha leállítja az autót, és sokáig vár, amíg a motor önmagában lehűl. Ezután fogjon meg egy rongyot, dugja be a motorháztetőt, és használja a rongyot a hűtőfolyadék-tartály fedelének felemelésére és a hűtőfolyadék szintjének ellenőrzésére. Ha autója olyan meleg, hogy a motor, a hűtőfolyadék-tartály vagy a hűtőfolyadék-tartály “dohányzó”, akkor érdemes felhívni a vontatási szolgáltatást.

Fékrendszer figyelmeztető lámpa

Abban az esetben, ha felkiáltójelet lát körülötte egy körrel a kötőjelben, ez azt jelenti, hogy valami nincs rendben a fékekkel. Probléma lehet a fék alkatrészeivel, vagy a hidraulikus folyadéknak szüksége lehet felülről. Állítsa le az autót, és hívja a vontatót, amint biztonságosan megteheti. A teljesen működő fékrendszer nélküli vezetés veszélyes ( nem is beszélve a teljesen anyákról ), ezért a lehető leghamarabb rögzíteni kell.

ABS-érzékelőre figyelmeztető lámpa

Noha a fékrendszerhez kapcsolódik, az ABS figyelmeztető lámpa nem jelzi a fizikai fékek meghibásodását. Ehelyett ez jelzi a blokkolásgátló fékrendszer problémáját. Valószínű, hogy ha túl keményen megáll ezzel a világítással, akkor az autó fékei bezáródhatnak, ami küzdelmet jelenthet a teljes megállás érdekében. Ebben az esetben a legjobb, ha autóját boltba viszi, mivel az ABS az autók egyik legfontosabb biztonsági fejlesztése a feltalálták a biztonsági övet.

Légzsák figyelmeztető fámpa

Manapság minden autónak van légzsákja. Szövetségi felhatalmazással rendelkezik (, mivel ) legyen, és néha egy légzsák figyelmeztető lámpát fog látni a kötőjelében. Ez a fény számos dolgot jelenthet. Bármely számú elemmel kapcsolatos problémát jelezhet, beleértve azokat az érzékelőket is, amelyek baleset esetén észlelik a baleseteket és légzsákokat telepítenek. Ha ez a lámpa következetesen felbukkan a kötőjelén, akkor itt az ideje, hogy autóját egy üzletbe vigye át.

Stabilitásszabályozó

A legtöbb autó tapadás vagy stabilitás ellenőrzése lehetővé teszi ezeknek a funkcióknak a kikapcsolását. Ha látja, hogy néz ki egy régi szedán hátulnézete, amelyet néhány göndör vonal követ az út mögött, akkor ez azt jelenti, hogy a stabilitásszabályozó rendszer részben vagy teljesen ki van kapcsolva. Ez azt jelenti, hogy itt történt a két dolog közül egy: Vagy kikapcsolta a funkciót, mert sportos vezetést akart csinálni ( kapcsolja be újra, te nem Lewis Hamilton vagy) vagy a szolgáltatás teljesen sikertelen. A legbiztonságosabb, ha hagyja, hogy a számítógép gondolkodjon a vontatásról, ezért keresse meg a módját, hogy visszaszerezze az ASAP-on.

KAPCSOLÓDÓ ANYAGAINK >>>

Folyt. köv.!

Addig is hallgass ránk!

motortrend & google fordító

Vélemény, hozzászólás?