Szavak helyett… Nézze meg ezeket az Apple CarPlay tippeket és titkokat (3.)

“Kütyü” sorozatunkat is írásban folytatjuk . mivel épp’ alaposan felkészülünk a februári “újrapodcastolásokra”.

A Siri használatával állítsa be a térkép / hely emlékeztetőket

Siri még inkább hasznos lesz vezetés közben. Számos feladatot elvégezhet az Ön számára anélkül, hogy soha nem veszi volna el a szemét az útról, például szöveges üzenetet küldhet, vagy felkeresheti a közeli érdekes pontokat. Az egyik Siri-képesség, amely különösen hasznos vezetés közben, az, hogy hogyan állíthat be helymeghatározó emlékeztetőket az Ön számára. Ha az Apple Maps-ben vannak otthon, munkahelyen vagy más helyeken kialakított helyek, a Siri emlékeztetőt kérhet, amikor megérkezik vagy távozik erre a helyre. Például csak mondja: “Hé Siri”, majd “Hazaértem, emlékeztessen arra, hogy öntözzem a növényeket” vagy “Amikor elhagyom a munkát, emlékeztess, hogy hívjam anyát,” vagy valami ilyen. A Siri geofence technológiát fog használni annak meghatározására, hogy közel van-e ehhez a helyhez, és felszólítja Önt erre az emlékeztetőre. Nyilvánvaló, hogy ez nem a CarPlay jellemző tulajdonsága, de ez az, ami ”’különösen hasznos vezetés közben.

Használja iPhone-ját az autó feloldásához

Kifelé haladsz az ajtón. Fogd meg iPhone-ját, fogd meg a pénztárcádat — hol a fenébe hagytad az autó kulcsait? Hamarosan nem számít, mivel csak az iPhone készülékével tudja kinyitni és elindítani autóját. Az Apple ezt a funkcionális autós kulcsot megfelelő módon hívja, és minden olyan járművel működik, amely NFC ( Near Field Communication ) technológiával van felszerelve. Miután az iPhone-ját párosították a járművel a beállítási alkalmazáson keresztül, az autó feloldásához csak annyit kell tennie, hogy megérinti a készüléket az ajtó fogantyúján. Belül állítsa be az NFC érzékelőn, nyomja meg az autó motorjának indító gombját, és készen áll a gördítésre.

Az iPhone autós kulcsok funkciója lehetővé teszi a járművekhez való hozzáférés megosztását másokkal. Küldhet szöveges üzenetet, amely lehetővé teszi egy másik személy bejutását és elindítja az autóját, például ha hagyja, hogy egy barátja kölcsönvegye. Lehetséges testreszabott profilok létrehozása azok számára is, akikkel megosztja a hozzáférést, például korlátozhatja a járművezetői bizonyos jellemzőit.

Az írás idején az iPhone autós kulcs funkciója korlátozott 2021-es BMW modellek. Az Apple szerint más autógyártókkal dolgozik annak érdekében, hogy kibővítse ezt a hozzáférést és javítsa a biztonságot, így akkor is bejuthat és vezethet, ha iPhone-ja a zsebében marad. Úgy gondoljuk, hogy nem sokkal később a szokásos autókulcsot inkább papírsúlyként használják, míg az iPhone-ját fogja használni a jármű használatához.

Haladjon előre vagy hátra 10 másodperccel

A Spotify alkalmazásban tartsa lenyomva a képernyőn megjelenő műsorszám-előre vagy hátra gombot, és új funkciókat talál, amelyekről még soha nem tudta, hogy létezik. Szeretné újra hallani kedvenc dalának horogját? Nincs mit. Tartsa nyomva egy pillanatra a nyomkövető gombot, és a Spotify kb. 10 másodperccel visszalép.

Legjobb CarPlay tippek és titkok

 • További információ a műszerfal nézetben
 • Váltás a világos és a sötét mód között
 • Állítson be színes hátteret
 • Vessen egy madártávlatból a Google Maps-ben
 • Útmutatásokat szerezhet az Apple Watch készüléken
 • Testreszabhatja az alkalmazás elrendezését
 • Soha ne felejtsd el, hol parkoltál
 • Vessen egy képernyőképet a CarPlay-ról
 • Hozzon létre helyalapú emlékeztetőt
 • Nyissa ki és indítsa el autóját csak iPhone-jával?!
 • Haladjon előre vagy hátra 10 másodperccel

Motortrend & google fordító